ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Διοδικο laser τελευταίας προηγμένης τεχνολογίας. Tο Διοδικό laser επικράτησε στον τομέα της αποτρίχωσης, καθώς αυτή η μονοχρωματική, ενισχυμένη ακτίνα φωτός στα 810nm μεταφέρει υψηλή φωτεινή ενέργεια και θερμότητα σε καθορισμένους ιστούς (τρίχα), αφήνοντας ανέπαφο το υγιές δέρμα. Στις ημέρες μας η τεχνολογία των Διοδικών lasers λόγω του μήκους κύματος που εκπέμπει (810nm) είναι η καταλληλότερη για την αποτρίχωση.

Σε σύγκριση με τον Αλεξανδρίτη , το μεγαλύτερο μήκος κύματος στα 810nm του Διοδικού laser το κάνει να δρα βαθύτερα, «αποφεύγοντας» τη μελανίνη στην επιδερμίδα.

Για το λόγο αυτό είναι ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο σε σχέση με τον Αλεξανδρίτη, ειδικά σε μελαχρινές επιδερμίδες και σε περιόδους ηλιοφάνειας. Αυτό μας επιτρέπει να συνεχίζουμε την αποτρίχωση και το καλοκαίρι και να μπορούμε να αναλάβουμε και πιο σκούρες επιδερμίδες. Ειδικά στο χώρο του μπικίνι και στις μασχάλες, όπου οι τρίχες είναι συνήθως πιο σκούρες και οι θύλακες σε πιο μεγάλο βάθος τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Επιπλέον όλες οι κλινικές μελέτες δείχνουν ότι το Διοδικό laser είναι πιο αποτελεσματικό και εντελώς ανώδυνο σε σχέση με τον Αλεξανδρίτη. Τα διοδικά laser έχει αποδειχθεί ότι εξασφαλίζουν:

  • Μικρότερο αριθμό εφαρμογών, άρα ταχύτερα αποτελέσματα.
  • Λιγότερη αίσθηση ενόχλησης σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.
  • Επιπλέον προστασία της επιδερμίδας χρησιμοποιώντας παγωμένο κρύσταλλο (ice peltier) στην επαφή με το δέρμα.
  • Ταχύτητα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα Μάλιστα, σε μεγάλες περιοχές του σώματος (όπως τα πόδια ή ή πλάτη) αρκεί μόλις μισή ώρα για να αποτριχωθεί η περιοχή με τα διοδικά lasers. Ο αριθμός των εφαρμογών και το μεταξύ τους διάστημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η περιοχή που εφαρμόζεται το laser, το πάχος και το χρώμα της τρίχας (πολύ λεπτές ανοιχτόχρωμες τρίχες έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τις σκούρες και χοντρές τρίχες), το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας (οριστική καταστροφή επιτυγχάνεται μόνο σε όσες τρίχες βρίσκονται στο πρώτο –αναγενές– στάδιο ανάπτυξής τους) και το χρώμα του δέρματος.

-Ποιος τύπος δέρματος είναι ο καταλληλότερος για αποτρίχωση με Diode Laser;

Ο τρόπος που είναι σχεδιασμένη αυτή η τεχνολογία επιτρέπει να ανταποκρίνεται καλά σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και σε μαυρισμένο από τον ήλιο ή το σκουρόχρωμο μεσογειακό δέρμα, σε λεπτές και χονδρές τρίχες, καθώς και σε όλες τις περιοχές του σώματος. Σε περιοχές με χοντρές και σκούρες τρίχες από τη δεύτερη κιόλας εφαρμογή η μείωση της τριχοφυΐας μπορεί να φτάσει και άνω του 50%.

Προσφορά ολόκληρα πόδια – full bikini – μασχάλες – άνω χείλος: 130 ευρώ~

Ενδεικτική τιμή: ανάλογα την περιοχή

Η έλλειψη μελανίνης στις λευκές ή ξανθές τρίχες καθιστούν αναποτελεσματικά τα laser της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, ως μέθοδο αποτρίχωσης. Στις περιπτώσεις αυτές διενεργείται η κλασική ριζική αποτρίχωση με βελόνα (ηλεκτρόλυση), με εξαιρετικά αποτελέσματα.

  • Πώς δρα η ριζική αποτρίχωση;

Πρόκειται για μια μέθοδο εκλεκτικής-στοχευμένης καταστροφής των αναγεννητικών κυττάρων της τρίχας, με την βοήθεια ειδικής συσκευής διοχέτευσης συνεχούς ρεύματος (ηλεκτρόλυση ή blend). Με τη βοήθεια λεπτότατης, αποστειρωμένης και μιας χρήσης  βελόνας, εισερχόμαστε με ακρίβεια στο κατώτερο σημείο του τριχικού θυλάκου (ρίζα της τρίχας). Ταυτόχρονα διοχετεύουμε ελεγχόμενα μικρής διάρκειας και τάσης ρεύμα, ηλεκτρολύοντας με αυτό το τρόπο το θύλακο. Στη συνέχεια, η τρίχα μπορεί να απομακρυνθεί εύκολα, χωρίς καμία αντίσταση.αποτελέσματα της μεθόδου είναι εξαιρετικά και ορατά σε πολλές περιπτώσεις από τη πρώτη κιόλας εφαρμογή. Έτσι, ανάλογα με το πάχος των τριχών, ένα σημαντικό ποσοστό αδύναμων και λεπτών τριχών καταστρέφονται στη πρώτη συνεδρία, ενώ οι σκληρότερες τελικές λευκές ή ξανθές εκφυλίζονται μέχρι τη πλήρη καταστροφή τους.

  • Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται; 

Το ενδεικνυόμενο διάστημα μεταξύ των συνεδριών ηλεκτρόλυσης είναι ένας περίπου μήνας.

  • Μπορεί η μέθοδος της ηλεκτρόλυσης στις λευκές-ξανθές τρίχες να συνδιαστεί με το laser για τις μαύρες τρίχες στις διάφορες ανατομικές περιοχές;

Βεβαίως και συνδυάζονται άριστα οι μέθοδοι, σε περιπτώσεις ανάμεικτων (μαύρων και λευκών) τριχών. Προηγείται η εφαρμογή του laser, όπου “διαβάζει” αποκλειστικά τις σκούρες τρίχες. Οι λευκές-ξανθές τρίχες μένουν ανεπηρέαστες από το laser λόγω της έλλειψης χρωστικής σε αυτές. Αμέσως μετά, μπορούμε εύκολα να διαχειριστούμε και τις λευκές-ξανθές που έμειναν, με τη μέθοδο της ηλεκτρόλυσης.

Ριζική Αποτρίχωση

Ενδεικτική τιμή: 15-30 ευρώ

Είναι μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης, όπου έχουμε πλήρη καταστροφή της τρίχας στο πρόσωπο και το σώμα. Τα περισσότερα laser παράγουν φως το οποίο απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας με αποτέλεσμα την επιλεκτική εστίαση ενέργειας στο θήλακα της τρίχας και την καταστροφή αυτής χωρίς να επηρεάζεται η επιδερμίδα. Το IPL δουλεύει σ’ ένα ευρύ φάσμα φωτός σε μήκος κύματος, είναι πολυχρωμικό και βρίσκεται στο ορατό φάσμα φωτός. Η φωτοαποτρίχωση δεν είναι σε καμία περίπτωση επικίνδυνη για την υγεία δεδομένου ότι όλα τα μηχανήματα φωτός δρουν επιφανειακά και δεν έχουν τη δυνατότητα να διεισδύουν στο σώμα ώστε να επηρεάζουν όργανα.

Ενδείκνυται για όλες τις περιοχές στο πρόσωπο και στο σώμα, σε άνδρες και γυναίκες, με εξαίρεση την περιοχή των ματιών.

Ενδεικτική Τιμή: ανάλογα την περιοχή

Για όσες δεν έχουν καταφύγει σε μόνιμες μεθόδους ή αποφεύγουν το κλασσικό ξύρισμα, η αποτρίχωση με κερί  σίγουρα είναι  από τις πιο εύκολες και αποτελεσματικές λύσεις  που θα κρατήσει την ανεπιθύμητη τριχοφυία μακριά, χαρίζοντας στην επιδερμίδα σας μια μεταξένια και απαλή υφή.

Αποτρίχωση με κερί

Ενδεικτική τιμή: ανάλογα την περιοχή.

Η αποτρίχωση με κλωστή είναι μία μέθοδος που λίγες γυναίκες ακολουθούν και αυτό διότι δεν είναι από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους στην χώρα μας και λίγα ινστιτούτα τη χρησιμοποιούν.

Ωστόσο, η αποτρίχωση αυτού του είδους ενδείκνυται για την περιοχή των φρυδιών και του άνω χείλους. Η κλωστή αφαιρεί τις τρίχες από τη ρίζα τους και το αποτέλεσμα κρατάει περίπου για 20-25 μέρες, ενώ όταν ξαναβγούν είναι πολύ μαλακές. Δεν ερεθίζει καθόλου το δέρμα, το μόνο που αφήνει είναι μια μικρή ερυθρότητα για λίγα λεπτά.

Ενδεικτική Τιμή: ανάλογα την περιοχή